Капіталізація курорту Коломойського різко зросте: "Укрзалізниця" анонсувала "Велике будівництво" складної гілки на Буковель

Залізнична гілка коштуватиме дуже дорого, оскільки через рельєф місцевості доведеться бити додаткові тунелі мости та вести інші складні інженерні роботи. Однак 1 млрд грн обов'язково знайдуть, вважають у держкомпанії, що балансує на межі банкрутства

В "Укрзалізниці" розглядають можливість будівництва нової залізничної гілки до гірськолижного курорту Буковель в Івано-Франківській області. Такий проєкт обійдеться щонайменше в 1 млрд гривень. Про це Центру транспортних стратегій повідомив директор філії "Пасажирська компанія" УЗ Олександр Перцовський. Він зазначив, що одним із варіантів втілення ідеї в життя є прокладання залізниці до Буковелю від станції Татарів, зазначають Патріоти України.

Рельєф у цій місцевості непростий, дорогу доведеться будувати вздовж річки, будуть необхідні тунелі. Зараз фахівці з'ясовують, які траси там можна прокласти.

"Поки що це на рівні попереднього технічного обґрунтування", – сказав Перцовський.

Для такого будівництва будуть потрібні значні вкладення грошових коштів. В "Укрзалізниці" повідомили, що вже знайшли кількох зацікавлених приватних інвесторів.

"Щоб говорити про бюджет, мають бути проведені геологічні, геодезичні дослідження, з урахуванням усіх природоохоронних норм. Усе це може в рази змінити суму", – додав представник УЗ.

Після того, як буде ухвалено рішення про втілення проєкту в життя, на всі роботи буде потрібно не менш ніж рік.

У найближчому ж майбутньому в УЗ мають намір поліпшити інфраструктуру найближчих до Буковеля залізничних станцій – Татарів і Ясіня. Так, у Татарові повинні поліпшити вигляд вокзального комплексу, побудувати стоянку для автобусів, на яких туристи доїжджатимуть до самого курорту.

Згадані станції хочуть перетворити на пересадкові хаби, з яких туристи відразу вирушатимуть на курорти, замість того, щоб довго їхати туди з Івано-Франківська.

"Загалом є бачення того, що до туристичних місць потрібно добиратися поїздом. Є багато світових прикладів, де лижні курорти інтегровані з залізницею", – резюмував Перцовський.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...