Карантин продовжили: Експерти порахували, на скільки українцям вистачить грошей

В умовах жорсткого карантину у 57% українців заощаджень вистачить на 4 тижні або навіть менше. Про це свідчать дані опитування, проведеного компанією Gradus, йдеться на її сторінці у Facebook, передають Патріоти України.

В українців запитували, на скільки часу вистачить їхніх заощаджень, з огляду на можливість введення жорсткого карантину. Майже 60% повідомили, що у них є запаси приблизно на місяць (і менше).

Зокрема, близько 15% зможуть протриматися чотири тижні, близько 17% опитаних – два тижні. Майже 7% сказали, що їхніх заощаджень вистачить на кілька днів і менше.

Ще 16% заявили, що зможуть так прожити 1-2 місяці. А від трьох місяців до пів року в умовах жорсткого карантину зможуть витримати фінансово лише 7,5% українців.

При цьому у Києві та західних регіонах найбільша частка тих, хто може витримати жорсткий карантин довше одного місяця. А у східних областях половина опитаних у такому режимі зможуть протриматися не довше двох тижнів.

НБУ знову знизив облікову ставку: На що це вплине і чого чекати

четвер, 25 квітень 2024, 15:30

Національний банк України (НБУ) ухвалив рішення знизити облікову ставку з 14,5% до 13,5% річних з 26 квітня 2024 року. Таким чином, НБУ продовжив цикл зниження облікової ставки, розпочатий у липні минулого року. Про це заявив голова НБУ Андрій Пишний, ...

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...