Карколомні гойдалки: Провідний фінансист спрогнозував, як протягом тижня зміниться курс долара до гривні

До 11 лютого курс долара в Україні може впасти з 28,3 до 27,7 грн за долар. Аналітики зазначають, що на ринку вже відбулася адаптація до новин про можливу військову ескалацію від РФ. Про це розповів старший аналітик "Альпарі" Вадим Йосуб, зазначають Патріоти України.

"На найближчий тиждень у разі відсутності нових загострень з РФ ми очікуємо зниження курсу долара до гривні. Долар на міжбанку торгуватиметься через тиждень близько 27,7 грн. Готівковий долар у банках торгуватиметься за 27,6/27,8 грн", - поділився своїм прогнозом експерт.

Також національний банк України став виходити на ринок з валютними інвестиціями на покупку, інакше гривня зміцнилася б істотніше.

"Ймовірно, що наступного тижня гривня щодо долара США зміцниться до рівня 28,15. Єдина європейська валюта з високою ймовірністю ослабне до позначки 31,85" , - вважає аналітик RoboForex Андрій Гойлов.

За його словами, облігації внутрішньої державної позики України не мають попиту на даний момент. Про це свідчить найгірший результат за останні кілька років – 2 лютого держбюджет поповнився лише на 213,8 млн грн.

Гойлов зазначив, що інвестори більше цікавляться "короткими" паперами. Причиною цього є насамперед загроза повномасштабного вторгнення РФ в Україну, а також неринкові ставки.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...