Карма чи "збіг обставин"? Російські виробники металів страждають від хвилі пожеж - Reuters

Металургійні виробництва країни-агресора РФ накрила хвиля пожеж, 30 грудня постраждав ще не запущений завод Удокан на Далекому Сході країни. Про це повідомило агентство Reuters у пʼятницю, 5 січня, передають Патріоти України.

Як зазначили в агентстві, в російській компанії Удоканська мідь відмовилися коментувати, чи затримається початок виробництва катодної міді через пожежу. Там заявили, що підраховують збитки, а пожежа не вплинула на виробництво мідного концентрату.

Reuters пише, що протягом останніх місяців російські виробники металів постраждали від хвилі пожеж, зокрема на алюмінієвому заводі та цинковій шахті.

Журналісти також додали, що через санкції США проти РФ «ускладнився процес імпорту» гірничодобувного та переробного обладнання, щоб замінити пошкоджене обладнання. Санкції заборонили Удоканській міді проводити транзакції у доларах та обмежили продаж міді «потенційним клієнтам».

Компанія агресора Удоканська мідь планувала виробляти до 135 тисяч тонн міді у вигляді катода або металу в концентраті на рік. З 2026 року вони очікували, що річна потужність зросте до 150 000 тонн, розповіли журналісти. У агентстві додали, що компанія була найбільшим нерозробленим родовищем міді в Росії.

Новий удар: Соратник президента анонсував підвищення тарифів на електрику

понеділок, 20 травень 2024, 12:47

Член парламентського комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг "Слуга народу" Сергій Нагорняк, який ще до масованих обстрілів "вангував" підвищення ціни на електроенергію до 6 грн, наразі не вірить, що уряд зайде аж так далеко. . Водно...

Деякі українці мають право на дострокові пенсії: Хто може отримати і за яких умов

понеділок, 20 травень 2024, 12:25

Багатодітні матері, які виховали п'ятьох або більше дітей до шестирічного віку, можуть отримати дострокову пенсію в 50 років за наявності 15 років страхового стажу. Батьки за тих самих умов можуть претендувати на пенсію в 55 років з 20 роками стажу. Пр...