Карпатські активісти у шоці: Зеленський може "здати" полонину Боржава туркам

На полонині вже декілька років намагаються збудувати вітрякову електростанцію.

Президент України зустрівся в Туреччині з керівником компанії GURIS – Джеком Озкоком, передають Патріоти України.

Компанія GURIS - найпотужніший турецький інвестор, який займається будівництвом складних об’єктів: гребель, портів, залізничних мостів, а також усіх видів електростанцій. Особливу популярність компанія має як будівельник вітрових електростанцій.

Остання опція у компанії змушує задуматися стосовно усіх перипетій, які тривають навколо Полонини Боржава. Саме там вже декілька років намагаються збудувати вітрякову електростанцію, що на думку активістів може вбити усю навколишню фауну Карпат.

Зокрема Володимир Зеленський на зустрічі пообіцяв повний конфорт турецькому бізнесу в Україні, щоправда в деталі не вдався. Можна спрогнозувати, що тут може зіграти на руку потужнім інвесторам бажання нинішнього президента зняти мараторій на продаж землі.

Джерело: Mukachevo.net

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...