Картку з пенсією можуть заблокувати, а гроші заморозити: Хто в зоні ризику та що робити

Банківські картки, на які українці одержують пенсії, можуть бути заблоковані. Найчастіше це відбувається, якщо пенсіонер не користувався карткою протягом 6 місяців. Про це розповіла заступниця глави Мінсоцполітики Дар'я Марчак. При блокуванні картки також призупиниться виплата пенсій, передають Патріоти України.

За словами посадовиці, щоб уникнути блокування, по карті обов'язково проводити хоча б одну операцію раз на півроку. Наприклад, поповнювати рахунок мобільного телефону чи оплачувати комунальні послуги.

У випадку, якщо картку все ж таки заблокували, її можна відновити. Також можна відновити нарахування пенсії та повернути недоотримані кошти. Однак зробити онлайн це не вийде. Звертатися потрібно безпосередньо до Пенсійного фонду, а не до банку.

Причому робиться особисто. З собою обов'язково мати документи, що підтверджують особу. Після перевірки даних потрібно почекати 10 днів. "Якщо пенсіонер з'являється і підтверджує свою особу, то нарахування та виплата пенсії продовжується", – пояснила Марчак.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...