Катарський вояж: Зеленський підписав в еміраті 13 угод щодо інвестицій, енергетики та військового співробітництва

Володимир Зеленський під час візиту в Катар підписав 13 двосторонніх документів. Також були підписані 2 комерційних контракти. Про це президент України повідомив у Twitter. Документи були підписані під час зустрічі з Еміром Катару Тамімом бін Хамад Аль Тані та прем'єр-міністром, міністром внутрішніх справ країни Халідом бін Халіфі Аль Тані, зазначають Патріоти України.

"Радий підписанню 13 важливих документів між Україною і Катаром, а також 2 комерційних контрактів. Наші країни мають і реалізують великий потенціал для поглиблення співпраці", - написав Зеленський.

Офісі президента зазначили, що представники України та Катару, зокрема, обговорили перспективи співпраці в сферах енергетики, продовольчої безпеки, інфраструктури та військово-технічного співробітництва.

"Україна розглядає Державу Катар як одного з ключових партнерів у регіоні Затоки і має всі можливості повністю забезпечити продовольчу безпеку Катару", - заявив Зеленський.

Також під час зустрічі йшла мова про залучення інвестицій з Катару в розвиток інфраструктурних об'єктів в Україні, зокрема будівництво доріг і мостів.

"Сподіваюся, що катарські компанії приєднаються до проектів "Великого будівництва" вже в цьому році", - додав президент.

Також сторони відзначили важливість розширення проектів концесії українських портів, а також обговорили перспективи будівництва LNG-терміналу та диверсифікації джерел енергопостачання у сфері енергетики.

Крім цього Україна і Катар домовилися про співпрацю для боротьби з пандемією COVID-19.


В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...