"Катастрофічний ефект вторгнення Путіна": Глава агентства США заявила, що наслідки світової війни вже настали

Наслідки від повномасштабної війни Росії проти України можна порівняти з наслідками світової війни. Ціни на продовольство зросли на 34% у світі, частина країн опинилася під загрозою голоду. Про це в інтерв'ю ABC заявила Саманта Павер, голова Агентства США з міжнародного розвитку, передають Патріоти України.

"Це просто ще один катастрофічний ефект неспровокованого вторгнення Путіна в Україну", – сказала Павер. Продукти подорожчали на 34% порівняно з тим самим періодом минулого року.

Так, Україна та РФ є одними з ключових виробників та продавців пшениці та зерна у світі. Як результат, країни Африки на південь від Сахари та Близький Схід можуть отримувати від 80% до 90% імпорту пшениці та зерна з країн, що перебувають у стані війни.

"Брак добрив зараз реальний, тому що Росія є великим експортером добрив. І хоча на добрива не поширюються санкції, з Росії надходить менше добрив", – сказапа Павер. Водночас дипломатка уточнила, що сусіди України "напрочуд добре" справляються з напливом українських біженців.

На питання про те, що наслідки війни РФ проти України вже можна порівняти зі світовою війною, Павер зазначила: "Звичайно, з погляду наслідків, не обмежуючись жахами, від яких страждає український народ".

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...