Кешбек і податки: Українцям розповіли, чи оподатковуються покупки в магазинах і банках

Одна з найпопулярніших функцій, якою користуються багато магазинів і банків, - це повернення клієнтам кількох відсотків від витраченої суми, тобто кешбек. У Головному управлінні ДПС в Івано-Франківській області розповіли, чи потрібно українцям платити податок із кешбеку, передають Патріоти України.

Податківці нагадали, що в українському законодавстві передбачено податки, які стягуються з доходів фізичних осіб. Доходом вважається будь-який дохід, отриманий особою від будь-яких видів її діяльності на території України.

Зазначається, що, згідно з пп. 14.1.54 статті 14 Податкового Кодексу України, повернення частини витрачених коштів за здійснення покупки є доходом. Тобто такий дохід підлягає оподаткуванню на загальних підставах.

У ДПС наголосили, що гроші у вигляді кешбеку, які нараховують фізичним особам за куплені в магазинах товари, роботи чи послуги, вносяться податковим агентом до доходу платника податку. Тому такий дохід оподатковується ПДФО (18%) і військовим збором (1,5%).

"Оскільки податковим агентом вважається підприємство, яке здійснює виплату фізичним особам зазначеної суми кешбеку, то в цьому випадку ним виступатиме банк", — підкреслили в податковій службі.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...