"Халява" скінчилась: У Нідерландах працюючих біженців з України зобов'яжуть сплачувати особистий внесок

Працюючим українським біженцям незабаром доведеться платити до 350 євро у вигляді особистих внесків. Це становить близько 105 євро за воду, газ і електроенергію та близько 242 євро внеску для людей, які не отримують харчування за місцем проживання, передають Патріоти України.

Державний секретар Ерік ван дер Бург написав Палаті представників, що він обирає "просту і зрозумілу модель" сплати за послуги, оскільки правила слід застосовувати якомога однаково. Раніше держсекретар також заявляв, що українці повинні мати можливість отримати знижку, якщо вони мають роботу.

Крім того, під час дебатів обговорювалося питання про те, чи мають українці сплачувати за оренду. Наразі держсекретар хоче перевірити, чи можна стягувати плату за оренду "гнучкого" житла і потім почати це тестувати. Водночас, обов'язок українців бути застрахованими через Закон про медичне страхування, запроваджуватися не буде.

Частина українців мають можливість вийти на пенсію у 55 років: Хто саме та за яких умов

вівторок, 17 вересень 2024, 0:00

Українські жінки можуть вийти на пенсію в 55 років за наявності 30 років страхового стажу або роботи в шкідливих умовах. Також передбачені перехідні положення для жінок, народжених до квітня 1961 року, які можуть вийти на пенсію раніше 60 років, переда...

Країна більше заробила, ніж витратила: Біженці з України рекордно поповнили бюджет Чехії

понеділок, 16 вересень 2024, 19:59

Протягом першого півріччя 2024 року Чехія заробила 4,4 мільярда крон завдяки податкам і страховим внескам, сплаченим українськими біженцями, що перевищило державні витрати на їх підтримку. Українські біженці стали значним джерелом доходу для чеського б...