"Халяви" не буде: Новий президент Словаччини зібрався обмежити допомогу українським біженцям

Президент Словаччини Петер Пеллегріні підписав зміни до закону, якими обмежує виплату компенсації за житло для біженців з України. Про це повідомили у пресслужбі словацького лідера. Поправка до закону набуде чинності з 1 липня 2024 року, передають Патріоти України.

Уряд Словацької Республіки за пропозицією Міністерства внутрішніх справ Словацької Республіки затвердив нове положення про надання допомоги на проживання біженців. Передбачається, що компенсація за розміщення біженців з України виплачуватиметься лише 120 днів від першого надання притулку на території Словаччини.

«Поправка до закону скорочує термін надання допомоги на проживання емігранта до 120 днів з моменту першого отримання тимчасового притулку в Словаччині. Протягом більш тривалого періоду часу допомога буде доступна лише для незахищених осіб», – йдеться у новому документі.

Так, без обмежень у часі на неї можуть претендувати лише представники вразливих груп, до яких належать інваліди, люди похилого віку та діти до п'яти років. Їм житло надаватиметься за рахунок держави без обмеження за часом.

«Розмір допомоги за одну ніч проживання емігранта залишається незмінним, для проживання в сімейних будинках і квартирах вона становить 5 євро. Незмінними залишаються і максимальні загальні суми в залежності від кількості житлових кімнат», – пояснюють правила посадовці.

Нагадаємо, влада Словаччини в останні місяці влада робить багато для того, щоб мотивувати біженців з України або повертатися додому, або працювати в країні. Так, ще у лютому уряд значно зменшив розмір компенсації, яка виплачувалася державою власникам нерухомості, що надають житло українським біженцям. На початку червня словацький кабмін вирішив скасувати цю компенсацію, запропонувавши сплачувати житло новоприбулим біженцям з України лише на 120 днів.

Треба було ховати в трилітрові? Податкова побачить закордонні рахунки українців вже за кілька тижнів. Чим це обернеться для пересічних громадян

неділя, 30 червень 2024, 17:00

Податкова скоро отримає інформацію про стан банківських рахунків резидентів України за кордоном, а також цілу низку фінансової інформації. Про це повідомила пресслужба Державної податкової служби України. . Що це означає та як вплине на пересічних укр...

У Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців: Чого чекати

неділя, 30 червень 2024, 11:54

З 1 липня 2024 року у Норвегії запрацюють нові правила працевлаштування українських біженців. Зміни торкнуться тільки тих громадян, які влаштовуються на роботу водієм автобуса. Про це пише видання NTB. Згідно з ініційованими змінами норвезького уряду, ...