Херсонські фермери у відкритому листі пояснили Путіну, чому їм не по дорозі

Фермери окупованої Херсонщини звернулися до влади Росії з відкритим листом. Аграрії заявляють, що їхня продукція виявилася незатребуваною у Росії і тому вони зазнають величезних збитків. Текст колективної скарги опублікував пропагандист Роман Сапоньков.

Аграрії, які залишилися працювати в окупації зіткнулися з колосальними втратами через неможливість реалізувати свою продукцію у Росії.

«Це була продукція, що швидко псується, яка продавалася через мережеві магазини великих міст (Київ, Дніпро, Одеса, Харків). У нечисленній за населенням Херсонській області вона виявилася повністю не затребуваною», – розповідають фермери.

Виробники розраховували, що літньо-осінній урожай вдасться реалізувати через російських продавців, але попиту на томати та інші овочі з Херсонщини немає.

«Ми опиняємось у складній ситуації з полями перезрілого томату вирощеного на кредитні кошти і без грошей для початку наступного року. Наші наймані працівники опиняться без роботи і найімовірніше будуть змушені виїжджати і ставати на утримання держави. Як ви вважаєте, чи можливо нам усім якось допомогти?» – запитують херсонські сільгоспвиробники.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...