Хіти тижня. 160 км "зради": Керівництво компанії-оператора "Північний потік-2" відзвітувало про стан справ на момент призупинення проєкту

Швейцарський підрядник прокладав трубу по 5 км на добу. Якщо б він не зупинив роботу, то за місяць Путін з Меркель могли б перерізати стрічки та розпочинати підготовку до тестової прокачки газу.

Будівництво газопроводу "Північний потік-2" на сьогоднішній день завершено на 93,5%. Про це в коментарі ТАСС повідомив офіційний представник Nord Stream 2 AG, компанії-оператора проєкту, Єнс Мюллер, зазначають Патріоти України.

"На сьогодні було прокладено понад 2 300 км трубопроводу "Північний потік-2" (з приблизно 2460 км). В інтересах енергетичної безпеки, доступних цін на газ для європейських споживачів та економічної конкурентоспроможності ЄС, а також зобов'язань із захисту клімату, Nord Stream 2 AG і компанії, що підтримують проєкт, продовжують роботу з якнайшвидшого введення в експлуатацію газопроводу", - сказав Мюллер.

Нагадаємо, 20 грудня президент США Дональд Трамп підписав оборонний бюджет країни, який передбачає запровадження санкцій проти російських газопроводів "Північний потік-2" та "Турецький потік". Під штрафні заходи потраплять судна, які займаються прокладкою труб для цих газогонів, а також громадяни, які мають відношення до роботи цих суден.

Напередодні цього швейцарська компанія Allseas, кораблі якої здійснювали прокладку труб по дну Балтійського моря для газопроводу "Північний потік-2", офіційно заявила про зупинку робіт. Єдиний російськи морський трубопрокладчик, котрий за екологічними вимогами Данії може працювати в її виключній морській зоні перебуває на Далекому Сході, і не зможе фізично дістатись до Балтики раніше місяця-двох. До того ж його потуги вистачає на прокладку траси вп'ятеро повільніше ніж компанія Allseas, через малотоннажність може працювати лише у відносно тиху погоду, ще й потрібне технічне перелаштування на роботу з трубою більшого діаметру.

У Німеччині заявили, що запроваджені США санкції не завадять завершити роботу щодо "Північного потоку-2", натомість лише затримають її.

Дуров заявив, що Telegram заблокує деякі канали виключно для користувачів з України

середа, 24 квітень 2024, 23:02

Telegram отримав від Apple повідомлення з вимогою заблокувати певні канали для користувачів з України. Команда месенджера погодилася їх виконати, передають Патріоти України. Засновник Telegram Павло Дуров нагадав, що пропонував обмежити російські та ук...

Хотів зняти 250 євро, але щось пішло не так: Український держбанк знімає з клієнтів плату за подвійну конвертацію при знятті готівки

середа, 24 квітень 2024, 21:52

Державний Sense bank став об'єктом критики через неправомірну конвертацію коштів при знятті готівки за кордоном через банкомат. Банк пояснив процес проведення операцій в іншій валюті та запропонував клієнтові розглянути можливість користування валютним...