Хіти тижня. Аби Коломойському було добре: Шмигаль підтвердив, що "слуги" проголосували законопроект, який може позбавити Україну безвізу

Законопроект про локалізацію, спрямований на розвиток машинобудування, у чинній редакції не відповідає деяким параметрам Угоди про асоціацію України і Євросоюзу. Про це заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ході візиту до Брюсселя, , зазначають Патріоти України.

“Закон ухвалений у першому читанні. Він є досить жорстким для мене, наших міжнародних партнерів. Він досить цікавий для нашої промисловості й економіки”, – сказав Шмигаль.

Прем’єр підкреслив, що на даний момент завдання влади – знайти “золоту середину” для того, щоб підтримати власну економіку під час кризи, але, в той же час, не порушити міжнародні угоди, які вже підписані. Шмигаль впевнений, що можливості для такого компромісу існують.

“Поки міжнародні партнери абсолютно спокійно це сприймають, так як розуміють, що це перше читання”, – зазначив він.

Прем’єр додав, що позиція уряду полягає в тому, що не може йтися про жорстку локалізацію, а лише про використання нецінових критеріїв у розмірі 30% при проведенні держзакупівель, які будуть давати якісь преференції для товарів, що мають складову українського виробництва.

“У чинній редакції він не відповідає деяким параметрам Угоди про асоціацію, тому уряд наполягатиме на тому, щоб ми відредагували редакцію спільно з депутатами так, щоб вона не порушувала наших міжнародних угод, і не тільки про асоціацію”, – наголосив Шмигаль.
  • 21 липня Верховна Рада прийняла за основу законопроект про локалізацію, спрямований на розвиток машинобудування, він передбачає преференції при державних закупівлях з вимогою локалізації 25-40%, з 2021 року з подальшим підвищенням ще на 15 п. п. з 2024 року.
  • Екс-глава Держмитної служби Максим Нефьодов зазначив, що преференції для вітчизняного машинобудування порушують Угоду про асоціацію з ЄС.

На найбільшому оборонному заводі Великої Британії стався вибух

середа, 17 квітень 2024, 21:46

На заводі найбільшої британської оборонної компанії BAE Systems на півдні Вельсу вранці 17 квітня стався вибух. Про це повідомляє BBC, передають Патріоти України. Як заявили у компанії, на заводі негайно активували «протоколи безпеки», на місце прибули...

Відключенням бути? Споживання електроенергії стрімко зростає: "Укренерго" звернулося із важливою заявою

середа, 17 квітень 2024, 17:54

Через похолодання та хмарну погоду споживання елетроенергії стрімко зростає - на 6,5% більше аналогічного показника 15 квітня. Про це повідомляє пресслужба "Укренерго", передають Патріоти України. "Через похолодання та хмарну погоду споживання стрімко ...