Хіти тижня. Бережіться, дуже підступна схема: У Києві під час обміну валют клієнту підсунули 750 тис. фальшивих гривень

У Печерському районі Києва шахраї "кинули" киянина на 750 тис. гривень. Це сталося вдень 17 серпня під час нелегального обміну валют. Як розповіло джерело у правоохоронних органах, потерпілий - 35-річний менеджер однієї зі столичних фірм. Чоловік хотів обміняти свої 28 тисяч доларів на гривні, передають Патріоти України.

"Але киянин не пішов у банк, а вирішив здати долари за більш вигідним, як йому пообіцяли, курсом. Знайшов телефон мінял (можливо, через оголошення на одному з фінансових ресурсів), зателефонував їм і домовився про зустріч", – пояснив наш співрозмовник. За його словами, "фінансову операцію" вирішили провести поруч із місцем роботи киянина. На зустріч приїхали двоє чоловіків, яким менеджер віддав трохи більш ніж 28 тисяч доларів, а вони йому – понад 750 тисяч гривень.

Однак виявилося, що справжніх купюр було всього кілька, решта – фальшиві. Потерпілий відразу ж звернувся до поліції. Під час відпрацювання території й розшуку підозрюваних правоохоронці затримали одного з шахраїв на вул. Предславинській. Ним виявився також киянин, йому 39 років.

Попередня кваліфікація злочину – ч. 4 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Максимальне покарання, яке загрожує за шахрайство, вчинене в особливо великих розмірах або організованою групою, – 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Зазначимо, що в столиці часто під час нелегального обміну відбуваються подібні злочини. Правда, зазвичай шахраї організовують фальшивий обмінник, де приймають "клієнтів", йдуть у задню кімнату нібито по гроші, а потім зникають. Або ж у жертв нахабно відбирають гроші.

Більшу частину жертв шахраї знаходять на різних сайтах, де приватні особи публікують пропозиції про вигідний обмін валют.

Джерело: Обозреватель

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...