Хіти тижня. Бережіться! Дзвінок у "ПриватБанк" обернувся для клієнтки втратою 60 000 гривень

Державний ПриватБанк залишив клієнтку без грошей. Дзвінок на офіційний короткий номер фінустанови обернувся втратою 60 000 гривен, оскільки шахраї навчилися діяти вельми переконливо, передають Патріоти України.

Клієнтка одного з найбільших банків України потрапила в дуже дивну ситуацію, створюється враження, що ПриватБанк діє спільно з шахраями. На початку вересня 2021 року жінці зателефонували невідомі і заявили, що її банківською карткою хтось розплачується за покупки в магазині Розетка, тому рахунок потрібно терміново заблокувати. Людина на іншому кінці дроту представилась співробітником Приватбанку.

Жінка вирішила перестрахуватися, відхилила дзвінок і набрала номер ПриватБанку 3700. Оператор, з яким зв'язали потерпілу, сказав, що їй подзвонять з іншого номера і продиктують інструкцію, якій їй потрібно слідувати. Потім жінці зателефонував невідомий, який представився представником служби безпеки банку. Жінка виконала інструкції, оскільки це їй порадив оператор ПриватБанку. Ніяких конфіденційних даних у клієнтки банку не вимагали.Потерпіла зрозуміла, що виконувала вказівки шахраїв, коли з її банківського рахунку пропали 60 000 гривен. Жінка вже написала заяву в кіберполіції, ведеться розслідування. У Приватбанку прокоментували даний інцидент, заявивши, що жоден з телефонних номерів, які назвала жертва шахраїв, не належать фінустанові. Імовірно, шахраї якимось чином зуміли перехопити дзвінок на офіційний номер банку.

В Україні пенсії перерахують за кілька днів: Кому підвищать на 520 грн

четвер, 28 березень 2024, 8:25

В Україні підвищать частину пенсій з 1 квітня. Максимальний розмір надбавки становитиме 520 грн. Йдеться про пенсіонерів у віці 65 років зі стажем не менш ніж 30 років для жінок та 35 років для чоловіків.Про це йдеться в публікації видання "На пенсії",...

НБУ може відмовитися від прив’язки курсу гривні до долара: Що це означає

четвер, 28 березень 2024, 6:56

Зростання ролі євро у розрахунках в Україні може призвести до того, що в недалекому майбутньому Національний банк відмовиться від долара як основної валюти курсової прив’язки, передають Патріоти України. Згідно з повідомленням, Рада оверсайту індикатор...