Хіти тижня. "Бірманський тигр" виходить на тропу війни: У М'янмі показали, що збудували на українському шасі

Армія М'янми побудувала дослідний зразок легкого танка, створеного на базі шасі 122-мм самохідної гаубиці 2С1 «Гвоздика» зі встановленою на ньому баштою зі 105-мм гарматою від китайської колісної (6х6) броньованої машини WMA301 (PTL02) Assaulter, повідомляють Патріоти України з посиланням на Defense Express.

Варто відзначити, що на початку 2014 року ДК «Укроборонпром» уклав контракт на постачання в М'янму комплекту обладнання для виробництва зварних корпусів для легкоброньованої техніки БТР-4У і 2С1У, з метою організації виробництва в М'янмі бронетранспортерів БТР-4У і машин 2С1У.

БТР-3У з бойовим модулем БМ-3С, один з поставлених у 2003 році, Збройних сил М'янми на навчаннях / Фото: mmmilitary

Позначення 2С1У раніше мав український варіант модернізації 122-мм самохідної гаубиці 2С1, однак, в даному випадку, можливо, мається на увазі організація збирання в М'янмі гусеничних машин на основі ходової частини та бронекорпусу 2С1 (яка створена на базі шасі МТ-ЛБ). Швидше за все однією з цих машин може бути даний легкий танк (також ймовірно, створений за участю України).

Китайська колісна броньована машина вогневої підтримки WMA301 (PTL02) Assaulter 6х6, озброєна 105-мм гарматою ЗС М'янми (зліва). Українська 122-мм САУ 2С1 «Гвоздика» ЗСУ (праворуч)

Відомо, що постачання обладнання та запчастин за даним контрактом здійснювалися «Укроборонпромом» в М'янму з 2016 року, а на початку 2019 року з'явилася інформація про плани організації складання в М'янмі БТР-4У і 2С1У на новому заводі, який має запрацювати з другої половини 2020 року.

МТ-ЛБМШ озброєна бойовим модулем «Шквал» Збройних сил М'янми на навчаннях

Нагадаємо, у 2006-2009 роках М'янма отримала з України 26 модернізованих гусеничних броньованих машин МТ-ЛБМШ з встановленим українським бойовим модулем «Шквал». У жовтні 2017 року генеральний директор ПАТ «Харківський тракторний завод» (на якому за радянських часів випускалися самохідні гаубиці 2С1 і броньовані тягачі МТ-ЛБ) Андрій Коваль заявив, що підприємство отримало нове замовлення на постачання в М'янму «всієї номенклатури техніки на шасі МТ- ЛБ».

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...

До списку потрапив тільки один український олігарх: Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу

середа, 1 травень 2024, 12:14

У середу, 1 травня, Bloomberg опублікував рейтинг найбагатших людей світу. На першому місці французький бізнесмен, власник контрольного пакету в компанії LVMH Бернар Арно. У списку є й український бізнесмен Рінат Ахметов, інформують Патріоти України. B...