Хіти тижня. Час пішов: Без траншу МВФ на Україну очікує дефолт. У Concorde Capital розрахували дату

Без траншу Міжнародно валютного фонду Україну наприкінці року очікує дефолт. Про це на сторінці в Facebook написав керівник аналітичного департаменту Concorde Capital Олександр Паращій, зазначають Патріоти України.

"За прогнозами НБУ (дещо оптимістичним), наші золотовалютні резерви залишатимуться трохи вище рівня "трьох місяців майбутнього імпорту", який вважається безпечним рівнем. Без кредитів МВФ (і автоматично, інших міжнародних організацій, загалом на $9,7 млрд. за 2019-2021, за планом НБУ), ми вже опустимося нижче ватерлінії наприкінці цього року", - йдеться в дописі Паращія.

Також він наголосив, що "то ще може бути не страшно, якщо МВФ десь буде на горизонті – тоді буде шанс на те, що наші резерви випливуть трохи вище. Якщо ні – то вони швидко підуть на дно, не буде розміщень Єврооблігацій ($8,5 млрд. за планом НБУ). Тобто, або МВФ + приватні кредити, або держава знаходить альтернативне фінансування на $18,5 млрд на три роки, або дефолт десь так не пізніше, ніж від нині за рік".

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...