Хіти тижня. Черговий "ніж у спину": Болгарія відмовляється від російського бензину

Влада Болгарії має намір витіснити бензин з Росії і створити державну нафтову компанію. Про це повідомив глава міністерства економіки країни Еміль Караніколов, повідомляють Патріоти України з посиланням на SeeNews.

5 червня болгарський парламент затвердив внесення поправок до закону про паливні резерви, які дозволяють створити в країні національну нафтову компанію. Планується, що вона буде контролювати АЗС в Болгарії.

За словами Караніколова, завдяки складам на митниці, у незалежних виробників бензину з’явиться можливість заходити до країни.

“В результаті у нас буде більше своїх автозаправок”, – запевнив міністр.

При цьому доступ до митним резервуарів зможуть отримувати й іноземні компанії. Основною метою нової структури стане закупівля нафти і нафтопродуктів для поповнення резервів Болгарії. На даний момент серед лідерів на болгарському ринку АЗС російська приватна компанія “Лукойл”.

Нагадаємо, в кінці квітня українські компанії «Західна нафтогазова компанія» і «Євростандарт» вперше за 4 роки знову імпортували з Росії автомобільний бензин.

Війна не завада? В Україні побільшало офіційних мільйонерів

середа, 1 травень 2024, 18:30

В Україні завершилася кампанія декларування доходів громадян за 2023 рік – згідно з її результатами, кількість офіційних мільйонерів збільшилась на 1,2 тис. і становить 10,7 тис. осіб. Про це у себе в Telegram повідомив голова парламентського комітету ...

Виплати українським біженцям у Польщі можуть скасувати: Чого очікувати далі

середа, 1 травень 2024, 16:30

Уряд Польщі ухвалив проєкт змін до закону про допомогу українським біженцям, зокрема прив’язування соціальних виплат до навчання українських дітей у польських школах. Цей законопроєкт також передбачає законність перебування громадян України, яким присв...