Хіти тижня. Дайте скрепам корвалолу: Україна зруйнувала російську монополію, вперше здійснивши транзит між країнами ЄС

"Оператор ГТС України" доставив перші обсяги газу між двома європейськими країнами. Відомий німецький енергетичний трейдер замовив транспортування природного газу за маршрутом Угорщина – Словаччина. У такий спосіб Росія вперше з набуттям чинності нової угоди з Україною втратила свою монополію на транзит газу в цьому "трикутнику", повідомляють Патріоти України 16 березня 2020 року.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомила пресслужба компанії. "Ми продовжуємо впроваджувати нові послуги й шукати нові можливості для використання потужної української ГТС. Обсяги ще не дуже великі, але ми впевнено розвиваємо східноєвропейський газовий хаб", – запевнив гендиректор підприємства Сергій Макогон.

РФ втратила монополії: Україна вперше здійснила транзит газу між країнами ЄС

Нова послуга транзиту на короткі відстані дає змогу транспортувати газ між європейським країнами (Польща, Словаччина, Угорщина і в майбутньому Румунія) через територію України.

"Початок надання цієї послуги дозволить активізувати торгівлю газом між країнами Східної Європи і додатково завантажити потужності української ГТС, які після будівництва "Північного Потоку-1" вже не використовуються в повному обсязі. Також працюємо над створенням віртуальних точок, що спростить роботу як суміжним операторам, так і трейдерам у точках міждержавних з'єднань. Зараз відкриті консультації щодо створення єдиної віртуальної точки на українсько-польському кордоні", – заявив оператор.

Як повідомляв OBOZREVATEL:

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...