Хіти тижня. "Денег нет"! В Україні з 2021 року скасують частину пенсій: Кого першими торкнуться зміни

У Пенсійному фонді наразі бракує коштів, аби забезпечити усіх українців гідними виплатами. Саме тому український уряд вирішив впровадити нову пенсійну реформу, яка вступить у дію з 2021 року. У ПФУ планують зменшити кількість пенсіонерів, які мають право на достроковий вихід на пенсію, передають Патріоти України.

Так, першими відчують зміни отримувачі пільгових пенсій, які мають право виходити на пенсію достроково. Їх кількість невдовзі значно зменшиться.

Також в Україні збираються ввести підвищений тариф єдиного соціального внеску за осіб, зайнятих на роботах за списками пільгових категорій професій. Крім того, припиниться призначення пенсій за вислугу років. Такі виплати залишаться у вузького кола осіб. Їх покривають виключно за рахунок держбюджету, а так як коштів наразі бракує і українців хочуть перевести на накопичувальну пенсійну систему, то на державу розраховувати особливо не можна.

Щоб зменшити витрати на пенсіонерів, в Україні щороку зростає пенсійний вік (для жінок) та стаж. З 2021 року, щоб вийти на пенсію, потрібно буде накопичити мінімум 28 трудових років. З кожним роком ця цифра збільшуватиметься, поки в 2028 році не досягне 35 років.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...