Хіти тижня. Дещо зміниться зовсім скоро: Українські пенсіонери будуть отримувати пенсії по-новому

Нинішній прожитковий мінімум - тисячу шістсот тридцять вісім гривень. І в такому ж розмірі виплачується мінімальна пенсія.

В зв'язку зі збільшенням прожиткового мінімуму очікуються два підвищення мінімальної пенсії: з 1 липня і з 1 грудня, повідомляють Патріоти України.

Нинішній прожитковий мінімум - тисячу шістсот тридцять вісім гривень. І в такому ж розмірі виплачується мінімальна пенсія. З 1 липня прожитковий мінімум збільшиться до 1712 гривень, мінімальна пенсія відповідно становитиме стільки ж. А з 1 грудня прожитковий мінімум і мінімальні пенсії зростуть до 1769 гривень. Крім того, у зв'язку зі зміною прожиткового мінімуму будуть підвищені і пенсії у людей, чий страховий стаж - недостатній для нарахування повноцінної трудової пенсії.

Пенсіонери у віці старше 75 років і старше 80 років отримуватимуть доплати. Правда, не всі, а тільки ті, чия пенсія з урахуванням всіх доплат та надбавок менше пенсії, яка нараховується з розрахунку середньої зарплати, яка бралася за основу при нарахуванні пенсії в 2019 році, - 9205 гривень. Також передбачається ряд нововведень, що стосуються пенсіонерів, які отримують виплати на підставі спеціальних законів. Це - колишні працівники місцевого самоврядування, вчені, журналісти і так далі. Їх чекає підвищення пенсій. Також очікується законодавче закріплення дати проведення індексації пенсій.

У травні уряд провів індексацію пенсій для 8,4 млн пенсіонерів з майже 11,3 млн. У середньому було виплачено 259,4 гривні на кожного пенсіонера, але половина з них отримали тільки близько 100 грн. Крім того, уряд розробляє обов'язкову страхову пенсійну систему. Вона буде діяти паралельно із солідарною. У разі успіху цього проекту українці зможуть отримувати по дві пенсії.

Джерело: Апостроф

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...