Хіти тижня. Для цього є вагома причина: В Україні можуть заборонити авто зі США

Як вважають експерти, у забороні на реєстрацію таких автомобілів немає нічого поганого.

В Україні можуть заборонити ввезення автомобілів з США, які раніше побували в аваріях. Відповідну постанову вже підготовлено МВС і передано на розгляд в Кабінет міністрів України, інформують Патріоти України.

Як повідомляє автомобільний портал AUTO.RIA.com, мова йде про автомобілі, які отримали в США статус "для утилізації". Такі автомобілі в останні роки стали дуже популярні в Україні. Їх скуповують на американських аукціонах за низькими цінами, привозять і відновлюють. Ціна такого автомобіля в Україні навіть після капітального ремонту виходить набагато нижче, ніж у вживаного, але не битого аналога на авторинках.

Як вважають експерти, у забороні на реєстрацію таких автомобілів немає нічого поганого, оскільки більшість таких машин були насправді сильно пошкоджені у ДТП. І чим менше таких машин буде на авторинках України, тим краще. З іншого боку, такі автомобілі, які у народі ще називають "битки", доводять до ладу не тільки в Україні, але і в інших країнах.

Наприклад, найбільше уживаних автомобілів у 2019 році в Україну привезли з Грузії, а авторинок там фактично весь тримається на американських машинах, які відновлюють після аукціонів. Після капітального ремонту їх знову реєструють, але вже без відмітки про ДТП і знову продають, в тому числі й в Україну. Заборона на реєстрацію американських автомобілів після ДТП в Україні не позбавить авторинок від цих автомобілів, а лише змінить маршрут потрапляння таких машин на українські авторинки.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...