Хіти тижня. Долар падає: У чому причина і що буде з гривнею далі - прогноз

Українська гривня в другій половині осені знизиться щодо долара до рівня 25,5-26,5 грн/дол. із можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол. Такими прогнозами поділився старший аналітик "Райффайзен Банку Аваль" Михайло Ребрик, передають Патріоти України.

«У базовому сценарії в другій половині осені ми очікуємо на повернення курсу гривні в діапазон 25,5-26,5 із можливим ситуативним ослабленням до 27,5 грн/дол.», - сказав експерт. За його словами, до певного ослаблення гривню може підштовхнути сезонне збільшення активності імпортерів, ослаблення продажів валюти з боку нерезидентів-інвесторів в ОВДП і активізація купівлі валюти з їхнього боку для конвертації отриманих купонних платежів.

Водночас, на позитивний ефект для курсової стабільності Ребрик очікує в разі підписання нової угоди з Міжнародним валютним фондом. За оцінками експерта, поточна сприятлива ситуація на валютному ринку склалась завдяки жорсткій монетарній політиці Національного банку України та зростанню пропозиції валюти з боку аграріїв від експорту рекордного врожаю.

Також істотну підтримку пропозиції на валютному ринку надають експортери-металурги, при цьому відчувається зниження активності імпортерів.

Джерело: УНІАН

Після атаки дронів СБУ: Російський НПЗ у Краснодарському краї призупинив роботу

субота, 27 квітень 2024, 19:02

Російський нафтопереробний завод у Словʼянську-на-Кубані (Краснодарський край), який 27 квітня атакували безпілотники, частково призупинив свою роботу. Про це заявив директор з комплексної безпеки групи компаній Словʼянськ ЕКО Едуард Труднєв, повідомля...

Залишилось кілька днів: Хто з українців зобов'язаний заповнити декларації та доплатити податки

субота, 27 квітень 2024, 17:24

В Україні до 1 травня всі, хто мав додатковий дохід, мають заповнити декларації. Податки із задекларованих активів треба заплатити до 1 серпня, передають Патріоти України. Про це йдеться в роз'ясненні Державної податкової служби. "Подавати декларацію п...