Хіти тижня. Долар по 50 грн: Експерт дав лякаючий прогноз на 2020-й рік

За словами експерта, на те, що курси долара і євро перейдуть на зростання, вказують кілька моментів.

Курс долара в Україні поступово наближається до позначки в 20 грн. Але в наступному році ситуація на валютному ринку в країні може суттєво змінитися. Так, у коментарі ЗМІ кандидат економічних наук Олександр Хмелевський сказав, що у 2020 році треба бути готовим до падіння гривні, передають Патріоти України.

За словами експерта, на те, що курси долара і євро перейдуть на зростання, вказують кілька моментів. Одним з факторів Хмелевський називає дефіцит торговельного балансу у понад 11 мільярдів доларів. Також експерт прогнозує відтік інвестицій з України. Крім того, на курс гривні негативно вплине те, що у 2020 році держава повинна буде повернути кредиторам близько 5 мільярдів доларів.

Також, за словами Хмелевського, наступного року може розпочатися світова фінансова криза. Не виключає експерт і можливості політичної кризи в Україні. «Є велика імовірність, що курс на кінець 2020 року буде понад 30 гривень за долар. А при негативному сценарії понад 50 гривень за долар», – підсумував економіст.

У той же час, за прогнозами аналітиків, до Нового року українська національна валюта буде зміцнюватися. З огляду на те, що точних прогнозів стосовно курсу долара на наступний рік не дають жодні прогнозисти, це означає, кажуть експерти, що можна готуватися до купівлі доларів вже у найближчий час.

Джерело: РБК-Україна

Фінансування пенсій в Україні опинилося під загрозою? Що кажуть у Кабміні

вівторок, 30 квітень 2024, 16:43

Низка подій в останні місяці привела до того, що під загрозою опинилися не тільки виплати другої пенсії українцям, але й фінансування пенсій та соціальних виплат в Україні в цілому, передають Патріоти України. І головна причина виникнення такої ситуаці...

Українці переходять на безготівкові операції на рівні з Західною Європою: Що це означає

вівторок, 30 квітень 2024, 15:54

Українці активно користуються безготівковими операціями, виконуючи в середньому 90 транзакцій з платіжними картками та 41 кредитний переказ протягом півроку. Ця тенденція виходить за рамки країн Європи, переважаючи такі країни, як Франція та Німеччина....