Хіти тижня. Долар стрімко летить вниз: Експерт пояснив, чи треба терміново "скидати" валюту (відео)

Курс долара в Україні в 2020 році буде залежати від газових перемовин України і Росії. Українцям не варто продавати свої долари, поки не проясниться доля контракту на транзит газу. Про це в ефірі ObozTV розповів економіст Ілля Несходовський. Він перерахував фактори, що впливають на курс,передають Патріоти України.

"Якщо у тебе зараз долари, то я б почекав кінця грудня-початку січня. Тоді б ухвалив рішення. Якщо підписаний транзитний контракт, то це означає, що ти можеш продавати. Якщо не підписаний – краще притримати, бо невідомо, що буде до середини наступного року", – заявив Несходовський.

Економіст зазначив невизначеність ситуації з транзитним договором між Україною і Росією: "У разі, якщо його немає, це мінус 3 млрд доларів нашого зовнішньоекономічного балансу і відповідного впливу на курс нашої національної валюти".

Серед інших чинників, що впливають на курс долара, експерт назвав ціни на світових ринках на український експорт – металургійну та сільськогосподарську продукцію. Також, за його словами, на курс впливають нерезиденти, які заводять валюту в Україну і скуповують облігації внутрішньої державної позики.

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...