Хіти тижня. Долар в Україні проб'є абсолютний рекорд: Аналітик назвав нову вартість

В Україні курс долара в найближчий тиждень може побити абсолютний рекорд за 4 роки, досягнувши 24-24,1 грн/$. Такий прогноз озвучив аналітик Єгор Комов, передають Патріоти України.

За його словами, тенденція до зміцнення і ситуація на валютному ринку дозволять національній валюті протестувати нову психологічну позначку – 24 грн/$.

"Зараз бачимо на ринку дуже позитивну ситуацію. Є ризики невиконання бюджету і, думаю, Національний банк частково може згладити зниження курсу долара. Але, найімовірніше, позначку 24 грн/$ в найближчий тиждень ми все-таки протестуємо", – зазначає експерт.

Чому зростає гривня:

  • високі експортні виручки;
  • попит на гривню серед іноземних покупців українських цінних паперів;
  • стабільний баланс попиту й пропозиції на ринку.

Курс долара в Україні насамперед залежить від сезонних чинників, хоча зараз чіткі переходи стерті. Уже декілька років тому влітку спостерігається зміцнення гривні, восени – плавна девальвація. Потім взимку ситуація стабілізується і з початку року відбувається плавний підхід до літнього зміцнення української валюти.

В Україні у 2019 році середній курс долара становитиме 29,08 грн/$, зазначається в опублікованому Міністерством економічного розвитку і торгівлі консенсус-прогнозі.

У грудні американська валюта продаватиметься вже по 30,42 грн/$. Так, у 2020 році середній курс становитиме 30,9 грн/$ (у грудні – 32 грн/$), у 2021-му долар може подорожчати до 31,65 грн/$ (33,8 грн/$ у кінці періоду).

Водночас гривня 31 липня у банках пробила психологічну позначку. Зокрема, середній курс гривні до американської валюти в купівлі був встановлений на рівні 24,78 грн/$.

Джерело: Обозреватель

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...