Хіти тижня. Долар зростатиме в ціні: Економіст розповів, коли і на скільки (відео)

В Україні курс долара по відношенню до гривні почне рости вже в липні, а до кінця року досягне коридору 28-29 грн/$.

Такий прогноз щодо курсу валют дав в ефірі ObozTV економічний експерт Ігор Гарбарук, передають Патріоти України.

"Третій рік поспіль ми маємо абсолютно однакову тенденцію. Друга декада січня – пікове зростання, потім падіння до червня, липень-серпень – невелике зростання, вересень-жовтень – основне пікове зростання, тому що початок ділового сезону, закінчення кампанії зі збору врожаю, потреба у валюті тощо", – повідомив експерт.

"Я думаю, що з огляду на ту незбалансованість ситуації, на кінець року ми можемо дійти до коридору 28-29 грн/$", – зазначив він.

Гарбарук нагадав, що в держбюджеті-2019 закладено курс на нинішній рік 29,4 грн/$. "Коливання, які раніше відбувалися до 27 грн/$ – це фінансові спекуляції, не більше того. Червень – це найнижча точка по долару. Сьогодні бачимо 26,15 грн/$. Швидше за все, це значення зафіксується і з липня буде підвищуватися. Але якщо нічого не трапиться на зовнішніх ринках, якщо не буде внутрішніх збудників. Це жива ситуація", – пояснив економіст.

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...

"Відрізає гілку, на якій сидить": Китай фінансує атаки хуситів на судна у Червоному морі, - Politico

четвер, 28 березень 2024, 14:49

Китай мимоволі допомагає Ірану перекрити судноплавство в Червоному морі, завдаючи шкоди світовим торговельним потокам і ущемляючи при цьому власні інтереси Пекіна, стверджують представники західних спецслужб, передають Патріоти України з посиланням на...