Хіти тижня. ДП "Антонов" розробляє новий літак

Літак Ан-38-200

На ДП «Антонов» працюють над новим літаком на базі Ан-28 та його модифікацією Ан-38, зазначають Патріоти України.

В інтерв’ю виданню «Апостроф» генеральний директор підприємства Сергій Бичков розповів про зацікавленість в реалізації цієї програми американської компанії Legacy.

Від України в обговоренні нової розробки бере участь вітчизняна компанія «Мотор Січ».

Вони також пропонують двигун на літак. Це дає можливість розширити потенційний ринок для нової машини, – сказав Бичков.

За його словами завершення створення нового варто очікувати за 2-3 роки.

Генеральний директор не уточнив технічних деталей по новому літаку та коли хочуть провести перший політ.

Літак Ан-38 здійснив перший політ 23 червня 1994 року, а його виробництво організовано у російському місті Новосибірськ, деякі комплектуючі постачались у тому числі і з України.

Ан-38 створений на базі літака короткого зльоту і посадки Ан-28, від якого відрізняється подовженим фюзеляжем, устаткуванням і новими двигунами.

Літак Ан-38 Фото: ДП «Антонов»

Призначення – перевезення пасажирів, пошти і вантажів на місцевих повітряних лініях і може бути виконаний в наступних варіантах: санітарному, аерофотознімальному, геологорозвідувальному, лісопатрульний, риборозвідувальному, адміністративному, а також вантажному для контейнерних перевезень.

Ан-38-100 може перевозити 27 пасажирів з максимальною швидкістю 405 км/год на дальність 900 км. Максимальна вантажопідйомність – 2500 кг.

Літак Ан-38-100

Літак може експлуатуватися в широкому діапазоні температур –від –50С до + 45С на невеликих аеродромах, в тому числі ґрунтових, льодових, засніжених. Пасажирські крісла і багажник складані, в складеному вигляді кріпляться до бортів. Хвостовий люк і бортовий навантажувальний пристрій в процесі експлуатації дозволяють швидко переобладнати пасажирський варіант літака у вантажний.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...