Хіти тижня. Економіст розповів, що чекає на українців вже в найближчі місяці

​В Україні через карантин почнеться економічна рецесія.

Про це заявив ректор Міжнародного інституту бізнесу, доктор економічних наук Олександр Савченко, передають Патріоти України з посиланням на Факти.

«Те отрасли, которым по сути запретили работать (торговля, транспорт, ресторанный бизнес, услуги и прочее), дают приблизительно 25 процентов ВВП страны. Ожидаю, что половина бизнеса в этих секторах пропадет (то есть мы запретили создавать ВВП где-то на 12 процентов) и прогнозирую уже в этом месяце падение ВВП на три-пять процентов. Соответственно, дефицит государственного бюджета будет больше 10 процентов», — прогнозує він.

За його словами, доходи середнього українця знизяться приблизно на п'ять-десять відсотків вже в квітні, а курс долара в Україні виросте. «Плюс ускорение инфляции и, конечно, девальвация гривни, вызванная и этими мерами, и бегством из Украины инвесторов, вложивших деньги в облигации внутреннего государственного займа (ОВГЗ). Если НБУ и дальше будет „палить“ резервы, может наступить следующий этап падения национальной валюты до 30 гривен за доллар», — прогнозує Савченко.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...