Хіти тижня. Експерт спрогнозував стрибок цін на нафту

Котирування марки Brent можуть піднятися до позначки 40 доларів за барель.

Такий прогноз озвучив керівник відділу аналітики Forex Club Андрій Шевчишин, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

На його думку, позитивний прогноз пов'язаний, перш за все, з деяким відновленням попиту на сировину. "Через пандемію коронавірусу, а також надлишок виробництва сировини попит сильно впав, але зараз з'явилися ознаки поліпшення ситуації. Зокрема, про це свідчить остання доповідь Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), яке знизило оцінку падіння попиту на нафту в поточному році до 8,6 млн барелів на добу з колишнього прогнозу в 9,3 млн. барелів на добу. Агентство також очікує і скорочення обсягів видобутку нафти, що позитивно позначиться на котируваннях", – зазначив Шевчишин.

Також зростанню цін сприятимуть і останні дані про скорочення запасів сировини в США – до 531,5 млн барелів. "І все ж бурхливого зростання чекати не варто, оскільки в цілому ринок побоюється другої хвилі поширення коронавірусу в світі, в разі якої знову відбудеться суттєве падіння попиту на нафту і, відповідно, цін на неї", – підсумував аналітик.

В Україні змінять правила торгівлі алкоголем, цигарками та пальним: Чого чекати

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:50

В Україні запровадять нові правила виробництва та обігу підакцизної продукції. Йдеться про алкоголь, тютюнову продукцію та пальне. Норми ліцензування торгівлі та виробництва таких товарів буде прописано в абсолютно новій редакції старого закону, який д...

Пенсійний фонд радить деяким українцям відмовитись від пенсії: У чому причина і чи це може бути вигідним

п’ятниця, 26 квітень 2024, 8:30

Людям, які досягли 60 років, вигідно продовжувати працювати й вийти на пенсію пізніше. У такому разі можна отримувати більші виплати. Про це нагадують у Пенсійному фонді України, передають Патріоти України. У відомстві наголошують, що право на призначе...