Хіти тижня. Електричка по-новому: Крюківський вагонобудівний завод показав створення свого нового регіонального поїзду (фотофакти)

На Крюківському вагонобудівному заводі в рамках виконання контракту з “Укрзалізницею” йде будівництво регіонального дизель-поїзда ДПКр-3. Поїзд складатиметься з трьох вагонів, його укомплектують силовими установками потужністю 588 кВт виробництва німецької компанії Voith Turbo.

Передає Національний Промисловий Портал з посиланням на ЦТС.

Моторними будуть два вагони, вони і є головними. Приводних візків теж буде два. Застосування двох силових установок і двох моторних візків обумовлено тендерною документацією на закупівлю дизельних поїздів. Такий підхід покликаний зменшити витрати на ремонт і обслуговування додаткових вузлів і деталей в конструкції ходових частин і складу в цілому.

Блок охолодження силової установки, який в попередньому дизельному поїзді знаходився в підвагонному просторі, перемістився на дах головних вагонів. Така схема розташування блоків охолодження знизить ймовірність попадання в радіатори пилу, пуху і бруду.

Енергопостачання проміжного, немоторного вагону, буде здійснюватися від двох генераторів силових установок, розташованих на головних вагонах.

Передбачається, що новий поїзд буде більш екологічним, ніж його попередник, внаслідок менших викидів шкідливих речовин.

У вагонах ДПКр-3 встановлюють три кондиціонери інверторного типу потужністю 26 кВт кожен. Такі кондиціонери дають можливість плавно регулювати швидкість обертання компресора. В результаті зменшиться споживання електроенергії, що у свою чергу зменшить навантаження на силову установку.

Поїзд отримає 170 місць – першого і другого класів. У проміжному вагоні першого класу крісла розташовані за схемою 2х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині не менше 490-500 мм. Вони будуть мати широкі підлокітники, індивідуальні розетки з USB-роз’ємом.

У головних вагонах другого класу крісла розташовані за схемою 3х2. Ширина сидіння в найбільш широкій частині – не менше 450 мм. Між кріслами один підлокітник, індивідуальні розетки.

Частина крісел має зустрічний розташування, між ними передбачені стаціонарні столи. Решта сидіння мають відкидні столики, розташовані в спинці сидіння, що стоїть попереду.

У вагонах встановлять салонні монітори, які забезпечать можливість переглядати фільми або іншу медіа-інформацію, яку буде транслювати бригада, яка обслуговує поїзд.

У кожному з вагонів – по два багажних стелажа, всього їх шість на склад. У вагоні першого класу передбачені ще й багажні полиці з софітами.

Для швидкої посадки і висадки пасажирів встановлять 12 двостулкових автоматичних вхідних дверей – по чотири на кожен вагон.

Тендерною документацією обумовлено застосування висувного пандуса для посадки-висадки пасажирів з обмеженими можливостями.

Серед нових опцій для машиністів – візуальний контроль рівня палива в баках. Для цього передбачені спеціальні оглядові віконця.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...