Хіти тижня. Ф'ючерси на Brent спікірували на 4% за чотири години: Ціни на нафту обвалилися після заяви Саудівської Аравії

Схоже, що альянс Росії та Саудівської Аравії почав тріщати по швах...

Ціни на нафту обвалилися на вечірніх торгах в п'ятницю на новинах про те, що Саудівська Аравія на майбутньому засіданні країн-учасниць угоди ОПЕК + намір висловити претензії до партнерів, що не виконують свою частину угоди (в першу чергу, закиди стосуватимуться Москви), повідомляють Патріоти України.

Ф'ючерси на сорт Brent спікірували на 4% за чотири години - з 63 доларів за барель до мінімальної за півтора тижні позначки 60,35. Обвал на Нью-Йоркській біржі NYMEX виявився ще масштабніше: контракти на WTI в момент падали на 5,2%, завершивши торги на позначці 52,42 долара за барель, зі зниженням ціни на 4,6% щодо четверга.
Як повідомили Bloomberg джерела в Ер-Ріяді, на віденському засіданні 6 грудня Саудівська Аравія має намір дати сигнал про те, що більше не бажає рятувати нафтовий ринок поодинці, компенсуючи невиконання квот на скорочення видобутку іншими країнами ОПЕК +. У жовтні королівство виробляло 9,9 млн барелів на добу, а в листопаді, за даними Reuters, знизило видобуток до 9,85 млн барелів на день при квоті в 10,02 млн барелів.
З початку року Саудівська Аравія перевиконує угоду на 140-160% кожен місяць, тоді як Росія - другий ключовий учасник - лише двічі вклалася в зобов'язання, і то в місяці, коли через скандал з хлором простоював трубопровід «Дружба», що забезпечує 20% російського нафтового експорту.
За підсумками серпня Росія виконала угоду на 53%, у вересні - на 88%, в жовтні - на 73%, качаючи 11,23 мнл барелів на добу при квоті в 11,17 млн. На майбутньому засіданні у Відні російська делегація хоче узаконити цю практику і скорегувати квоту, виключивши з неї газоконденсат, розповіло ТАСС джерело, знайоме з позицією Москви. «Схоже, що альянс Росії та Саудівської Аравії почав тріщати по швах», - говорить партнер фонду Again Capital Джон Кілдафф. «Це підриває загальну віру в те, що угода ОПЕК + буде продовжена», - додає він.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...