Хіти тижня. ​Галичина йде у прорив: На Львівщині починають платити домогосподарствам за перехід на "зелену" енергетику

Керівництво Львівської області з 2020 року буде компенсувати домогосподарствам до 100 тисяч гривень за установку сонячних панелей і до 125 тисяч гривень - за установку вітрогенераторів, зазначають Патріоти України.

Відповідне рішення було прийнято на сесії Львівської обласної ради; про це йдеться в повідомленні прес-служби Львівської обласної державної адміністрації.

"З 2020 року у Львівській області збільшать граничний обсяг відшкодування 10% тіла кредиту для встановлення покрівельних сонячних електростанцій з 25 до 100 тисяч гривень і введуть компенсацію 10% тіла кредиту для вітроелектростанцій в розмірі 125 тисяч гривень", - сказано в повідомленні.

У повідомленні також йдеться, що в "Програмі енергозбереження для жителів Львівської області" з IV кварталу 2019 року з'явиться принцип заохочення населення за установку систем теплопостачання і гарячого водопостачання з використанням відновлюваних джерел енергії.

За даними відомства, домогосподарства Львівської області зможуть отримати компенсацію до 50 тисяч гривень за теплові насоси грунтового типу, до 25 тисяч гривень за теплові насоси повітряного типу, і до 15 тисяч гривень за встановлені сонячні колектори.

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...

Готують варіанти: Cтало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...