Хіти тижня. Hanftek: Конопляне взуття з Полтавщини підкорює світ

Фермери з Полтавщини відродили традиційне в Україні вирощування конопель, але виготовляють не тільки тканину, а навіть взуття під брендом Hanftek, яке користується попитом у Європі.

Починався бізнес з вирощування конопель, з яких товариство Агро-Ханф планувало виробляти джгути та канати. Після падіння попиту на цю продукцію в країнах ЄС, підприємці вирішили почати виробляти подушки та ковдри. Отримавши перші схвальні відгуки, в товаристві вирішили не зупинятися та розробили власний дизайн взуття з конопель, передають Патріоти України з посиланням на #ШОТАМ.

Зараз в компанії працює 30 осіб, але в сезон доводиться залучати позаштатних працівників. Вироби з конопель зроблені в стилі “унісекс”, тож вони підійдуть як чоловікам так і жінкам. Для більш вибагливих клієнтів використовують ручну працю. Дешеве взуття виготовляють на автоматизованому виробництві. Тканину з конопель піддають спеціальній обробці, тож на дощову погоду взуття з конопель теж стане у пригоді.

У товаристві не працюють над індивідуальними замовленнями, адже це значно збільшує вартість взуття. Хоча в компанії мають своїх реалізаторів у Черкасах та Києві, все ж таки більшість продукції продають через мережу Інтернет.

Тепер підприємці продають свою продукцію до Іспанії, Словаччини, Німеччини та Італії, а зараз шукають представника в США. У подальших планах бізнесменів — налагодження виробництва шкарпеток, адже конопляна тканина дихає, а ноги не пріють та не мають неприємного запаху.

Тігіпко став власником вагонобудівного заводу в Австрії

четвер, 25 квітень 2024, 21:15

Кіпрська компанія TAS Overseas Investments Limited Сергія Тігіпка стала мажоритарним власником австрійського вагонобудівного заводу TransAnt GmbH. Про це свідчить виписка з офіційного торговельного реєстру Австрії, повідомляють Патріоти України з посил...

Українцям не платитимуть "другу пенсію" - у Раді провалили законопроєкт

четвер, 25 квітень 2024, 18:54

Народні депутати провалили у першому читанні законопроєкт про т. зв. другу пенсію - накопичувальне пенсійне забезпечення. Документ не набрав необхідної кількості голосів - за нього проголосували лише 214 нардепів. Про це повідомив перший заступник голо...