Хіти тижня. Газон на даху і скляні панелі: Метро на Виноградар обіцяють оформити незвичним чином

Зараз будівельники займаються зміцненням котловану з боку примикання до конструкції тунелів вестибюля майбутньої станції "Мостицька".

Метро на Виноградар обіцяють відкрити в грудні 2021 року. Будівництво двох нових станцій - "Мостицька" і "Проспект Правди" - просувається, незважаючи на карантин і проблеми з бюджетом. У КМДА запевняють, що проблеми не торкнуться двох станцій на Виноградар, передають Патріоти України.

У "Київметробуді" розповіли, що зараз будівельники займаються зміцненням котловану з боку примикання до конструкції тунелів вестибюля майбутньої станції "Мостицька". Також забетонована чергова частина перекриттів внутрішніх приміщень. Також в компанії показали, як будуть виглядати майбутні станції.

Цікаво, що оформлення нових станцій буде з "родзинкою". Так, на "Мостицькій" на даху хочуть зробити газон, а на "Проспекті Правди" планують використовувати жовті металеві панелі, а також скляні панелі, що вперше буде застосовано в київському метро.

На Виноградар планують побудувати чотири станції від кінцевої "Сирець". Крім "Мостицькій" і "Проспекту Правди" гілку хочуть продовжити станціями "Виноградар", "Вулиця Маршала Гречка", а також електродепо.

Станцію "Виноградар" планують прикрасити незвичайними світильниками, а на "Вулиці Маршала Гречка" зробити рельєфну стелю.

Джерело: РБК-Україна

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...