Хіти тижня. "Газпром" почав демонтувати труби для транзиту газу через Україну, - глава ГТС Макогон

Фактично росіяни зараз хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому

Сергій Макогон. Фото: Високий замок.

"Газпром" почав демонтувати труби на своїй території, якими газ поставляється до кордону з Україною, фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому. Про це в інтерв'ю Oilpoint розповів глава оператора ГТС Сергій Макогон, передають Патріоти України.

Відповідаючи на запитання, чи не виключаєте ви варіант малого транзиту - використання системи для адресної закупівлі європейцями, він відповів: "Якщо така можливість буде - ми завжди готові забезпечити транзит".

"Так, потужності стануть менше, але ми зможемо виконувати невеликі обсяги транзиту - 20-30 млрд кубометрів. Він буде здійснюватися за тими ж трубами, по яких буде йти внутрішнє транспортування. Ось те, що "Газпром" почав демонтувати труби на своїй території, за якими газ поставляється до кордону з Україною - це проблема, але на неї ми вплинути особливо не можемо. Фактично вони хочуть знищити навіть теоретичну можливість транзиту газу через Україну в майбутньому", - додав він.

Нагадаємо, двопартійна група підтримки України в Палаті представників Конгресу закликала державного секретаря Майка Помпео разом з міністром фінансів Стівеном Мнучінім застосувати раніше схвалені Конгресом і президентом США санкційні механізми до компаній STIF і MRTS, чиї судна Росія, схоже, планує використовувати для завершення "Північного потоку- 2".

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...

Чи нарахують субсидію, якщо частина сім'ї перебуває за кордоном

п’ятниця, 26 квітень 2024, 11:30

В Україні багато домогосподарств через складну економічну ситуацію отримують субсидії. У Пенсійному фонді України пояснили, як нараховується субсидія, якщо частина родини виїхала за кордон, передають Патріоти України. «До складу домогосподарства включа...