Хіти тижня. Готуйте кишені! В Україні шалено злетять ціни на цукор, названо нову вартість

В Україні прогнозують значне підвищення цін на цукор. Собівартість продукту, незважаючи на високі і якісні врожаї цукрових буряків, вже перевищила 30-32 гривні за кілограм. Як кажуть експерти, зростання цін очікується в результаті того, що багато українських цукрових заводів зупиняють виробництво через збитковість, передають Патріоти України.

Виробники не можуть отримати прибуток і зазнають збитків через підвищення вартості енергоресурсів. Ціни на газ для підприємств зросли з 7-8 гривень до 28 гривень за кубометр, для цукрових заводів це стало катастрофою. З 34 цукрозаводів на газі працює 19, чотири з них вже повністю зупинили виробництво.

"При нинішній ціні газу розрахункова собівартість цукру буде 25-26 гривень за кг. у той час як середня оптова або заводська ціна по Україні сьогодні – 23-24 гривні. Якщо до собівартості в 26 гривень додати рентабельність 10% і ПДВ, то ціна в роздробі буде на рівні 30-32 гривень за кг. собівартість цукру очікується на рівні 30-32 гривень, а відпускна ціна заводів 35-40 гривень за кг. Плюс торгова надбавка", - пояснив генеральний директор асоціації "Харківцукор" Юрій Ільченко.

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...

Оце так: G7 більше не розглядає конфіскацію заморожених активів Росії, - FT

п’ятниця, 3 травень 2024, 10:57

Повної конфіскації заморожених російських активів більше немає в порядку денному обговорень країн "Великої сімки". Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. Як пише видання, замість повної конфіскації активів G7 шукає менш радикальні, а...