Хіти тижня. Готуйтеся затягнути паски: В Україні підвищать тарифи на газ, скільки доведеться платити

В Україні схвалили підвищення з 1 січня 2021 року тарифів на розподіл природного газу. У підсумку в середньому ціни зростуть на 80%. Відповідне рішення ухвалила Національна комісія з питань енергетики і комунальних послуг. Про це йдеться у проєктах постанов, опублікованих на сайті регулятора, передають Патріоти України.

Тарифи пропонують підвищити для клієнтів 20 облгазів. Для "Тернопільміськгазу" тариф може вирости з 0,4 грн за 1 куб. м (щомісяця з ПДВ) до 1,13 грн, для "Тернопільгазу" – з 1,24 грн до 2,81 грн за кубометр.

Водночас для двох операторів пропонується зменшити тариф: для ТОВ "Спектргаз" – на 3%, а саме із 3,28 до 3,18 грн за кубометр газу для ЗАТ "НГХП" Сірка " – на 15%, з 1, 54 до 1,82 грн за кубометр.

Згідно з процедурою, споживачі, представники громадських організацій та інші зацікавлені особи можуть протягом 10 днів після оприлюднення відповідних проєктів постанов на офіційному сайті НКРЕКУ письмово надати регулятору свої пропозиції.

Європа почала повертати українців додому? Нові "сюрпризи", які чекають на біженців

вівторок, 21 травень 2024, 14:58

У Чехії знайшли спосіб сприяти поверненню українських біженців додому. Відповідну пілотну програму уже тестує місцеве МВС. Програма тимчасова, тому допоможуть лише кільком сотням людей. . Що придумали в Чехії, а також чим та як мотивують переселенців п...

Нові ризики: Відключення електроенергії зашкодять оборонці України, - The New York Times

вівторок, 21 травень 2024, 11:30

Атаки Російської Федерації по Україні викликають дедалі більше занепокоєння, адже відключення електроенергії вплине не лише на споживачів, але й завдасть шкоди оборонній промисловості. Про це повідомляє The New York Times. «Це, безумовно, уповільнює ви...