Хіти тижня. І це лише початок червня: Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: скидання води з найбільшого водосховища півострову зупинено

2020 рік став для Криму найпосушливішим за 150 років спостережень. Через це підконтрольна РФ "влада" анексованого півострова тимчасово призупинила скидання води з Білогірського водосховища, зазначають Патріоти України.

Як пишуть "Крим.Реаліі" з посиланням на Тайганське управління зрошувальних систем, скидання з водосховища "призупинено з метою збереження корисного запасу води у водоймі напередодні найпосушливіших місяців року – липня і серпня".

Скидання води з Білогірського водосховища зупинено

При цьому із суміжного Білогірському Тайганського водосховища продовжується скидання води в річку Бьюк-Карасу, яку використовують для потреб Східного Криму.

Білогірське водосховище живить водою, зокрема, найбільший в Європі парк левів "Тайган". У травні верхів'я Білогірського водосховища повністю пересохли.

Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: "влада" пішла на радикальні заходи
Тим часом у Всеросійському науково-дослідному інституті з проблем цивільної оборони та надзвичайних ситуацій зі свого боку сппогнозували низький рівень води у водосховищах і річках на території Криму влітку 2020-го. Російські фахівці вважають, враховуючи дані Росгідромету, що низька зволоженість ґрунту може стати причиною посухи на півострові, літо принесе з собою спеку, посуху, торф'яні пожежі та інші катаклізми.

Крим накрила найсильніша за 150 років посуха: "влада" пішла на радикальні заходи



Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...