Хіти тижня. Як за часів агонії СРСР: Великий урожай зерна у Росії виявився фікцією

Практика «малювання» даних щодо врожаю, яка була поширена в Радянському союзі, схоже, повертається в Росію, зазначають Патріоти України.

«Регіональні органи чинять тиск на сільгоспвиробників сьогодні для того, щоб вони «давали вал», і за площами, і за врожаями», погрожуючи інакше припинити субсидії та держпідтримку, розповів керівник Російського зернового союзу Аркадій Злочевський.
За його словами, з цим явищем аграрії зіткнулися минулого року, а цього ситуація повторюється. "Це формує досить серйозний ризик приписок у тій статистиці, яка збирається в країні", - сказав Злочевський (його цитує "Інтерфакс").
За даними Мінсільгоспу, на даний момент прибрано врожаю з 97% посівної площі та отримано 125,7 млн тонн у бункерній вазі. У чистій вазі, виходячи з офіційної статистики, РЗС прогнозує 121,6 млн. тонн. "Але питання об'єктивності цієї статистики залишається, мабуть, доведеться протягом сезону якось відстежувати і дивитися, виявляти коефіцієнт недостовірності, скажімо так, скільки з цих даних приписано", - сказав Злочевський.
У серпні Мінсільгосп США різко знизив прогноз щодо збирання зернових у Росії, а врожай пшениці оцінив лише у 72,5 млн тонн — на 13,5 млн (15%) менше, ніж роком раніше.
Слідом прогнози щодо врожаю знизили РадЕкон та ІКАР, посилаючись на несподівано слабкі дані Росстату про площі під озимою пшеницею: з торішніх 16,9 млн гектарів вони впали до 15,6 млн.
Посушлива погода, яка встановилася наприкінці червня-липні в основних регіонах, також обіцяла недобір зерна в Центрі та Поволжі. Врожайність зібраної пшениці в ЦФО впала на 24% рік до року, у ПФО — на 45%. Російський Мінсільгосп чекав урожай у розмірі 81 млн. тонн пшениці, але згодом знизив оцінку до 77,8 млн. тонн.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...