Хіти тижня. Імперія Х*йла на порозі краху: Держбанки тоннами вивозять золото з Росії

За січень - лютий в столицю Британії було вивезено 15,4 тонни на 775 млн доларів.

Згідно зі статистикою Федеральної митної служби Росії, з країни за перші два місяці 2020 року було вивезено і продано 17 тонн дорогоцінного металу на суму 854 млн доларів. Ці показники в 7 разів перевищують минулорічні дані. Про це повідомляє видання Finanz, передають Патріоти України.

В основному експорт йде в Лондон. Зазначається, що за січень - лютий в столицю Британії було вивезено 15,4 тонни на 775 млн доларів. Також видання підкреслює, що активно продають золото і російські Держбанки. Банк "ВТБ" продав 9 тонн золота. Золотовалютні активи "Газпромбанку" скоротилися на 2,2 тонни за лютий. В минулому році банки нарощували запаси і закупили з 38 до 92 тонн.

Нагадаємо, що найбільшим утримувачем золота залишився ВТБ (45 тонн). Крім того, Центробанк повністю зупинив закупівлю золота з 1 квітня і почав посилювати експорт, щоб забезпечити приплив валюти в економіку. Експерти зазначають, що момент для продажу фізичного золота не можна назвати невдалим, так як на ринку утворився якийсь дефіцит через зупинку виробництв і міжнародного авіасполучення. Як пише Telegram-канал "Тлумач", продаж золота Держбанку - це поганий знак. Він зазначає, що статистика за квітень і травень може бути гірше. Також він підкреслює, що активний продаж золота йде перед падінням держави. Блогер запевняє, що в січні 1917-го так вивозили царське золото, а під час пізнього СРСР золото вивозили вже в Швейцарію.

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...