Хіти тижня. Карлик готує новий шантаж: Путін назвав умову, за якої Росія підпише з Україною контракт на транзит газу

Путін прокоментував ймовірність підписати новий газовий контракт з Україною

Російська Федерація готова підписати контракт про транзит газу через територію України на основі європейського законодавства, якщо Київ імплементує його до кінця року, передають Патріоти України.

Тим не менш, президент Росії Володимир Путін під час свого виступу на "Енергетичному тижні" засумнівався, що Україна встигне імплементувати європейське енергетичне законодавство, передає ТАСС.

Якщо ж ні, що цілком ймовірно, Росія готова продовжити на якийсь час, скажімо, на рік чинний контракт на прокачування газу, – сказав Путін.

Але, за словами російського лідера, прокачування газу по Україні має бути економічно доцільним для всіх учасників процесу.

Що передбачають європейські правила транзиту газу? Прозорий процес формування тарифів на газ та його транзит. Відповідно до них компанія, яка постачає газ не може відповідати за його транспортування, тому Україна буде мусіти розділити свою найбільшу енергетичну компанію "Нафтогаз" та виокремити оператора газотранспортної системи в окрему юридичну особу.

Втрачає ринки та валютну виручку: Bloomberg з'ясував, на скільки наразі впав російський експорт дизпалива

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:05

Експорт дизельного пального з Росії впав на 25% через атаки безпілотників на НПЗ, повідомило агентство Bloomberg. . Так, згідно з даними аналітичної компанії Kpler, за 10 днів до 13 квітня експорт російського дизеля становив у середньому 0,74 млн бар...

Гривня оновила антирекорд до долара США: Нацбанк підтягнув офіційний курс до біржевого

п’ятниця, 19 квітень 2024, 6:56

За підсумками торгів на міжбанку Нацбанк встановив офіційний курс гривні до долара на п'ятницю, 19 квітня, на рівні 39,6037 грн/$. Це новий історичний мінімум, попередній було зафіксовано на початку цього тижня на рівні 39,5737 грн/$. . Водночас курс...