Хіти тижня. Кому з українців очікувати підвищення виплат після індексації у жовтні

Пенсіонерам та держслужбовцям варто очікувати підвищення доходів на суму близько 250 грн.

В Україні очікується підвищення соціальних виплат, пенсій і заробітних плат для декількох категорій українців після індексації доходів, яка відбудеться в жовтні згідно із законом №1282 – XII, повідомляють Патріоти України.

Очікується індексація доходів українців на суму близько 250 гривень і це торкнеться деяких пенсій, соціальних виплат, зарплат. "Саме на таку суму відбудеться індексація доходів вже в цьому місяці. Збільшення зарплат торкнеться державних працівників, пенсій, аліментів, виплат по безробіттю і при виробничих травмах. А також соціальних виплат інвалідам з дитинства та на утримання військових", - розповіли в студії "Сніданок 1+1".

  • зарплата співробітників державних структур
  • пенсія за віком, інвалідності та втраті годувальника
  • аліменти, які нараховуються як відсоток від окладу
  • допомога для безробітних та тих, хто проходить перепідготовку
  • гроші на утримання військових
  • компенсація за отримані на виробництві травми або захворювання
  • компенсація інвалідам з дитинства, результатом недуги яких стали травми або захворювання матері на виробництві

Сума індексації заробітної плати працівника визначається як результат множення суми оплати праці, що підлягає індексації, на величину приросту індексу споживчих цін, поділений на 100%. Також варто зазначити, що сума індексації буде нараховуватися згідно з відпрацьованим часом. Якщо працівник відпрацював не повний робочий день (був у відпустці або на лікарняному), то сума індексації буде виплачена за відпрацьовані дні та години.

Джерело: ТСН.ua

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...