Хіти тижня. Конкурент кукурудзи завойовує серця українських аграріїв: Африканське сорго манить наших фермерів невибагливістю до поливу та високою рентабільністю

Рентабельність вирощування культури в Україні становить близько 200%.

Багаторічна злакова культура сорго швидко набирає популярність серед аграріїв країни, і це не дивно, адже вирощування культури дуже вигідно. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на agronews.ua.

Сорго стійко переносить посуху, майже не вражається шкідниками та хворобами. Невибаглива культура придатна для висаджування в бідному та засоленому ґрунті, при цьому не вимагає застосування спеціальної техніки.

Сорго буває зернове, цукрове, лимонне, віничне, трав’янисте. Усього налічують 70 культивованих сортів рослин, і кожен вид активно застосовується в різних сферах: від тваринництва до парфумерії.

Рентабельність вирощування культури в Україні становить близько 200%. Також ця злакова рослина є одним із найцінніших джерел біопалива. За ефективністю й економічністю застосування сировини культура перевершує популярну в цій галузі кукурудзу.

Ще одна посухостійка та високорентабельна культура – кукурудза. Що стосується врожаю, то при розрахунку 20 кг зерна на 1 гектар площі дозріває приблизно 80 тисяч качанів. Рентабельність кукурудзи багато в чому залежить від регіону вирощування, застосування нових технологій та якості насіння.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...