Хіти тижня. Кремль у паніці: Обвал цін на нафту ставить під загрозу російський рубль

Ціни на нафту можуть знизитися до $40 за барель у разі відмови від угоди по скороченню видобутку в рамках ОПЕК.

Про це заявив перший віце-прем'єр, міністр фінансів РФ Антон Силуанов в кулуарах щорічної зустрічі МВФ і Світового банку, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

"Є дилема, що нам далі з ОПЕК робити: втрачати ринок, який займають американці, або вийти з угоди? В останньому випадку ціни на нафту знизяться, і тоді нові інвестиції, видобуток в Америці теж знизяться, тому що собівартість сланцю вище, ніж собівартість класичної видобутку. Тому колись повинно це статися, хоча попит світовий десь на мільйон барелів на добу приростає, як наші колеги говорять", – сказав віце-прем'єр.

У разі виходу з режиму скорочення видобутку "ціна нафти може знизитися", припустив він. "Ми з вами бачили, що це було і $40, і менше $40 за барель. Все питання в наступному – наскільки це довго триватиме. Може тривати і півроку, може, і рік", – міркує віце-прем'єр.

При цьому Силуанов зазначив, що "рішення по цій частині немає". "Чи погодяться з такою подальшою тенденцією партнери з ОПЕК – не знаю", – сказав він.

Зниження ціни нафти позначиться на курсі рубля, додав він. "Безумовно, ми це відчуємо на собі. Добре, що ми зараз готові, що у нас резерви є", – підсумував він.

В Україні можуть різко змінити розмір пенсій: Стало відомо, чого чекати

п’ятниця, 19 квітень 2024, 5:58

В Україні - найнижчий пенсійний вік в Європі. Це єдина перевага нашої пенсійної системи, яка частково пояснює і її проблеми. Зараз на пенсії у середньому українець може отримувати менше ніж 30% від своєї зарплати. Це критично низький показник, передают...

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...