Хіти тижня. Купівельний бум посилиться: ​В Україні електромобілі стануть дешевше і отримають нові пільги в ПДР

В Україні нові електромобілі можуть стати доступнішими, що підстьобне і без того зростаючі темпи їх продажу. У Верховній Раді зареєстрований законопроект №2054, що передбачає скасування збору до Пенсійного Фонду при первинній покупці електрокара, зазначають Патріоти України.

Зараз українці при першій реєстрації електромобіля платять до Пенсійного Фонду збір в розмірі 3-5% від його вартості. Чим дорожче електрокар - тим більше збір.
У новому законопроекті від цього збору пропонується повністю відмовитися. Якщо це станеться, то електромобілі стануть трохи доступнішим для українців.
У законопроекті №2054 міститися і інші пропозиції, спрямовані на збільшення ринку електрокарів в Україні. Наприклад, водії машин з електричною силовою установкою в разі його прийняття зможуть їздити по смугах, призначених для руху маршрутних транспортних засобів.
Також пропонується спростити механізм виділення землі під зарядні станції електрокарів і не ліцензувати послуги з продажу електроенергії, якщо вона призначена для зарядки машин з електричною силовою установкою.
І ще одна важлива пропозиція цього законопроекту - створення державної програми з оформлення кредиту з нульовою процентною ставкою при купівлі електромобіля. Правда, поки не ясно, за чий рахунок буде діяти "нульова процентна ставка". Банки ж попросять грошову компенсацію у держави.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...