Хіти тижня. Курс долара в Україні розвернеться на 180 градусів: Експерти розповіли, чого чекати

В Україні курс долара до 17 січня може розвернутися на 180 градусів і перейти до зниження. Американська валюта має шанси подешевшати з 28,4 до 28,3 грн/$. Такий прогноз озвучив старший аналітик "Альпарі" Вадим Іосуб, передають Патріоти України.

"Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,3/28,5 грн", – прогнозує експерт.

Середні курси купівлі/продажу готівкового долара в банках виросли за тиждень з 28,14/28,43 до 28,22/28,46 (+0,3%/+ 0,1%). При цьому спред між середньою продажем і середньої покупкою скоротився з 1,1% до 0,9% за рахунок більш швидкого зростання курсу покупки в порівнянні з продажем.

Різноспрямовані і незначні коливання, а також скорочення спреду на готівковому ринку свідчать про тимчасову стабілізацію курсу на поточних рівнях. Найімовірніше і після свят долар буде коливатися поблизу нинішніх значень.

"На найближчий тиждень ми не очікуємо помітної зміни курсу долара до гривні. Долар на міжбанку може торгуватися через тиждень близько 28,3 грн, а готівковий долар в банках може торгуватися близько 28,3/28,5 грн", – зазначає Іосуб.

Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...