Хіти тижня. Курс на 20 грн за долар: Американська валюта остаточно пробила психологічну позначку, - НБУ

В Україні довідковий курс долара на період з 7 по 9 грудня встановили на рівні 23,7 грн/$. Таким чином, американська валюта остаточно подолала психологічну позначку у 24 грн/$. Про це йдеться в в даних, опублікованих на офіційному сайті Нацбанку, зазначають Патріоти України. При цьому середня вартість в банківських установах 7 грудня склала 23,6 (покупка)/23,86 (продаж) грн/$.

Ще 5 грудня курс гривні до американської валюти в продажу був встановлений на рівні 24,03 грн/$. Пропорційно знижується і курс євро.
Зниження курсу долара може дозволити знизити частину цін. Наприклад, в доларах закріплена вартість нерухомості, імпортної продукції і навіть бензину. Як пояснив міністр економрозвитку, торгівлі та сільського господарства Тимофій Милованов, вплив на ціни відбувається в період до 12 місяців.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...