Хіти тижня. Київський завод аврально відновлює занепале виробництво апаратів штучного дихання

Паралельно на підприємстві готуються до запуску виробництва перших вітчизняних клапанних респіраторів FFP3.

Державний концерн Укроборонпром працює над відновленням виробництва апаратів штучної вентиляції легенів (ШВЛ) на Київському державному заводі Буревісник. Про це повідомив заступник гендиректора держконцерну з питань трансформацій Роман Бондар, передають Патріоти України.

"Намагаємося зробити свій внесок у боротьбу з пандемією. Мустафа Найєм (заступник гендиректора "Укроборонпрому". - Ред.) зараз займається відновленням на "Буревіснику", а ДП "Новатор" - зробити фокус на випуску масок", - повідомив Бондар.

Зі свого боку керівник одеського благодійного фонду "Корпорація Монстрів" Катерина Ножевнікова зазначила, що черга на передзамовлення ШВЛ на "Буревіснику" - три тижні.

Як повідомив своєю чергою Найєм, "Новатор" (Хмельницький), який спеціалізується на випуску радіолокаційних комплексів, навігаційної апаратури і засобів зв'язку, недавно став сертифікованим виробником медичного обладнання, зокрема апаратів ультрафіолетового опромінення для безпечного знезараження великих приміщень і поверхонь.

За його словами, після оголошення карантину підприємство екстрено переорієнтувало виробництво і запустило пошиття медичних марлевих пов'язок для потреб самого підприємства та інших учасників "Укроборонпрому": вже виготовлено близько 20 тис., планується збільшити кількість масок до 100 тис.

"Паралельно на підприємстві готуються до запуску виробництва перших вітчизняних клапанних респіраторів FFP3. Зараз триває встановлення нової лінії продуктивністю до 3 млн спецзасобів щомісяця", - повідомив Найєм.

КГЗ "Буревісник" створено в 1967 році як складову ВПК України для виробництва складних радіолокаційних систем для суднобудівної промисловості СРСР. Спеціалізується на виробництві високотехнологічної медичної апаратури, зокрема апаратів ШВЛ ("БРИЗ"), стерилізаторів, медичного обладнання та спеціальних медичних меблів. Виробництво медичної апаратури сертифіковане. Завод увійшов до складу "Укроборонпрому" в 2010 році зі створенням держконцерну, а в листопаді 2011 року було порушено справу про його банкрутство за ініціативою підрозділу "Київенерго".

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...